Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Auginimo ir daiginimo rinkiniai

Nėra nieko smagiau, nei nuo stalo ar palangės nuskinti šviežią, savo užauginto baziliko lapelį pagardinti gaminamam patiekalui ar nuskint mėtos lapelį ir užplikyti arbatą. Daugumai atrodo, kad užsiauginti prieskonines žoleles sudėtingas procesas: reikia turėti tam įrankius, sėklų, vazonėlių ir žemių sodinimui. Su auginimo rinkiniais viskas paprasta. Ypatingai nedrąsu, kai niekad nesi to daręs. Su mūsų rinkiniais gausite viską, ko reikia: talpą sodinimui, žemių, sėklų ir instrukcijas kaip užsiauginti. Galite rinktis iš kelių rūšių vazonėlių ar auginimo maišelių, plataus žolelių, arbatžolių ar daržovių sėklų asortimento.

 

Auginimo rinkinys maišelyje

Tai ekologiškos pakuotės, sudedamųjų dalių bei sėklų rinkinys: žemės, sėklos, molio drenažiniai akmenėliai, maišelis daiginimui bei instrukcija. Jūs galite auginti norimus žalumynus namuose ištisus metus!  Į maišelio dugną įberkite akmenėlius, suberkite žemes, pabarstykite sėklų ir uždenkite pusės centimetro storio žemėmis, paliekite bei uždenkite maišeliu, kad susidarytų šiltnamio efektas ir prasidėtų daiginimo procesas. Viskas – jūs jau pasodinote. Dabar belieka pastatyti maišelį šiltoje, gerai apšviestoje vietoje ir nepamiršti palieti, kaip nurodyta instrukcijoje. Po 7-14 dienų sėklos sudygs, tuomet nuimkite daiginimo maišelį ir pastatykite natūralioje dienos šviesoje. Nepamirškite kasdien palieti. Jau po kelių mėnesių galėsite mėgautis savo užaugintomis žolelėmis. Auginimo rinkinį maišelyje galite išsirinkti čia.

Auginimo rinkinys vazonėlyje

Galite rinktis auginti: skardinėje, kamštiniame vazonėlyje, perdirbto vyno butelio vazonėlyje arba metalinėje dėžutėje. Itin išskirtinio dizaino vazonėliai, kurie puikiai tinka urbanistinėms ar mažoms erdvėms. Kamštinio vazonėlio ir metalinės dėžutės rinkinyje rasite žemių, ekologiškų sėklų, molio drenažinių akmenėlių, maišelį daiginimui bei instrukciją. Suberkite akmenėlius į dugną, supilkite žemes, pabarstykite sėklų ir uždenkite pusės centimetro storio žemėmis, paliekite bei uždenkite maišeliu, kad susidarytų šiltnamio efektas ir prasidėtų daiginimo procesas. Vazonėli laikykite šiltoje, gerai apšviestoje vietoje. Kasdien patikrinkite ar dirva drėgna, jei ne – paliekite. Po 7-14 dienų sėklos sudygs, tuomet nuimkite daiginimo maišelį ir pastatykite vazonėlį natūralioje dienos šviesoje. Nepamirškite kasdien palieti. Rinkiniai skardinėse ir perdirbto vyno buteliuose iš karto jau su paruoštu dirvožemio mišiniu ir ekologiškomis sėklomis, jums reikės tik palieti kaip nurodyta instrukcijoje. Pastatykite šiltoje vietoje su natūraliu apšvietimu ir per 7-14 dienų augalas sudygs. O po kelių mėnesių jau galėsite mėgautis savo užaugintais žalumynais. Auginimo rinkinį vazonėlyje galite išsirinkti čia.

Auginimo rinkinys magnetiniame vazonėlyje

Rinkinys auginimui ypač tinkamas urbanistinėms ir minimalistinėms erdvėms. Kamštinis vazonėlis pasižymi ypač šiltu spalvos akcentu. Vazonėlyje rasite iškart paruoštą mišinį daiginimui su ekologiškomis sėklomis. Jums reikės palieti kaip nurodyta instrukcijoje. Vazonėlis savyje turi magnetą, tas jį galima ne tik statyti ant palangės ar stalo, bet ir pritvirtinti prie metalinių paviršių. Tai itin paprastas ir lengvas žolelių auginimo būdas. Auginimo rinkinį magnetiniame vazonėlyje galite išsirinkti čia.

Daiginimo rinkinys agar-agar

Agar-agar – auginimo terpė, tai inovatyvus būdas daiginti ar auginti žoleles, augalus vietoj įprasto dirvožemio. Tai ekologiškas, augalinės kilmės produktas išgaunamas iš raudonųjų jūros dumblių ekstrakto, kuriuos dažniausiai surenka iš Kalifornijos ar Rytų Azijos. Daugiau apie tai, galite paskaityti mūsų blogo įraše. Auginti agare ypač smagu, nes daiginant skaidriame inde, matomos visos daigų šaknys. Rinkinyje rasite skaidrų iš perdirbto vyno butelio pagamintą vazonėlį, agar-agar mišinio, ekologiškų sėklų ir instrukciją. Agaro mišinio paruošimas labai paprastas, nurodytą instrukcijoje agaro kiekį supilkite į verdantį vandenį ir pavirkite, vėliau perpilkite į auginimo indą ir leiskite atvėsti, jis sustingsta, tampa tokios konsistencijos kaip žėlė. Paberkite ant viršaus norimų sėklų ir palikite kelioms dienoms. Kai sėklos pradės dygti, perkelkite indą ten, kur gausiu natūralios šviesos. Daiginimo laikas skiriasi pagal sėklų rūšis, tačiau paprastai tai yra dvigubai greitesnis būdas, nei kiti tradiciniai būdai. Tai labai smagus procesas, ypač mažiesiams, kuris leidžia ne tik užsiauginti daigų, bet ir stebėti kaip vyksta daiginimo procesas, daiginant skaidriame inde. Agar-agar daiginimo rinkinį galite išsirinkti čia.

Mums rūpi, todėl būtent šie sertifikuoti ekologiški rinkiniai atkeliauja iš mūsų bičiulių Portugalijoje. Life in a bag – šeimos verslas, kurių tikslas su minimalistinio ir itin stilingo dizaino auginimo rinkiniais suteikti jums galimybę gamtą perkelti tiesiai į namus.