Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Fikuso Benghalensis Audrey priežiūra

Medelio priežiūra

Vieta: Nors fikusas auga ir šiek tiek ūksmingoje ir tamsesnėje aplinkoje, vis dėlto jis geriau augtų, jei laikytumėte gerai apšviestoje patalpoje. Fikusas mėgsta stabilumą ir nepatinka, kai yra perkeliamas iš vienos vietos į kitą (gali pradėti mesti lapus). Augalas nemėgsta temperatūrų pokyčių ir skersvėjo, tad stenkitės augalo nestatyti prie kondicionierių, orlaidžių ar lauko durų.

 

Šviesa: Augalui patinka, kai jį keletą valandų per dieną apšviečia saulė, tačiau svarbu apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Lapai mėgsta sugerti šviesą, svarbu, kad būtų švarūs nuo dulkių ir kitų nešvarumų, nes augalas gali „uždusti“. Kas savaitę lapus reikėtų valyti šlapiu skudurėliu.

 

Laistymas: Laistyti reikia kartą į savaitę. Geriausia patikrinti ar augalui reikia drėgmės, įbesti pirštus į žemę ir patikrinti drėgnumą. Jei žemė drėgna, neliekite dar porą dienų. Perlaisčius lapai pradės ruduoti ir kristi. Fikusą galima nusinešti į vonią ir nulieti vandeniu, kad sudrėktų visa šaknų sistema, tačiau vėliau leiskite vandeniui gerai nutekėti.

 

Vazonas: Rekomenduojame naudoti molinį ar kitos laidžios orui medžiagos vazoną. Augalo vazonas turi būti su drenažu, kad galėtų nutekėti vandens perteklius iš žemės, kitu atveju, augalo šaknys gali supūti ir augalas žus.

 

Persodinimas: Svarbu pasirinkti tinkamo dydžio vazoną, fikuso šaknys mėgsta liestis prie vazono sienelių. Kad lengviau galėtų pasišalinti vandens perteklius ir nešvarumai, dugną galite padengti nedidelių akmenėlių (2-3 cm dydžio) sluoksniu. Persodinant naudokite palmių/fikusų specialias žemes (mišinį).

 

Tręšimas: Fikusai tręšiami žalialapiams augalams skirtomis trąšomis tokiomis dozėmis, kurios nurodytos trąšų instrukcijoje. Aktyviuoju augimo laikotarpiu tręškite kartą per savaitę, ypač jei augalas didelis, o vasarą – kartą per dvi savaites. Rudenį reikėtų tręšti rečiau: rugsėjį tręškite kartą per mėnesį, o tamsiaisiais metų mėnesiais fikusų visai netręškite. Persodinus augalą, tręšti nereikia mėnesį laiko.