Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Augalų kompozicija interjere

Augalai, interjeras ir jų kompozicija. Kaip derinti skirtingus augalus?
Baltas vazonas tiks bet kokiam interjerui. Šią spalvą itin lengva derinti prie kitų. Tai, kogera, pats lengviausias pasirinkimas. Tam, kad gėlių kampelis būtų jaukus, rinkitės vazonus, kurie derėtų. Jei norite daugiau iššūkių bei mėgavimosi ne tik auginimo procesu – pasirinkite bent vieną bendrą bruožą, kuris ‘sulipdytų’ visas gėles į vientisą kompoziciją. Tai gali būti:
* vienoda vazonėlių forma
* vienoda spalva
* vazonėlių stilius
* žydinčių gėlių spalva ar forma
* vienoda/panaši vazonėlio faktūra
* vienoda augalų lapų forma
* vienoda augalų lapų spalva
* žydinčios gėlės
* žalialapiai augalai
* bendras spalvų derinys už gėlių esančioje erdvėje
* kt.
Jei pasirinksite nedaugiau dviejų vienijančių bruožų ir sudėsite augalus vieną šalia kito, pamatysite atsirandančią jaukią kompoziciją, kurios nelydi chaosas. Nepamirškite, kad vaizdas esantis už gėlių turi didelę įtaką. Jei patalpoje už augalų matysis daug spalvų, kurias sukuria sienos, tapetai, baldai ar kt., tai yra dar vienas neatsiejamas kompozicijos elementas, į kurį itin verta atkreipti dėmesį. Jis jūsų augalų kampelio sudedamoji dalis. Palengvinimui rinkitės vienspalvį foną. Lengviausias būdas atsitraukti kiek įmanoma toliau ir matyti būsimą vietą it fotografiją apžiūrint kiekvieną detalę bendrame vaizde.
Atrūšiavus augalus pagal pasirinktus kriterijus ir juos sugrupavus skirtingose erdvėse ar kambarių pusėse – pajusite malonumą mėgautis ne tik auginimu, bet ir vizualo išpildymu, papildant vizualia harmonija patalpas, kuriose gyvena augalai .
Žinoma, ‘aukštasis pilotažas’ derinti nederančius interjero dekoro elementus ir eklektikoje pasiekti neįtikėtinų derinių. Tai tikrai įmanoma, bet šįkart, keli žingsneliai pradžiamokslio tik nedrąsiai pradedantiems.
Kaip žinoti, ar tikrai jums pavyko? Lengviausias būdas atsitraukti ir telefonu nufotografuoti naująjį augalų kampelį. Taip matysite visą vaizdą, spalvų derinius ir patobulinsite tai, kas atrodo ne taip gerai. Nuotrauka padeda įvertinti ne tik augalų grožį, bet ir daugiau apimantį vaizdą erdvėje. Galbūt tam, kad viskas būtų puiku tereikia patraukti baldus į vieną ar kitą pusę, galbūt pakeisti vieno vazonėlio spalvą ar formą.
Būkit drąsus ir eksperimentuokite!

Štai keli pavyzdžiai augalų/vazonų derinimo. Galite atrasti vienijantį bruožą ar net kelis, kuris labai subtiliai sujungia augalus į neišskiriamą kompoziciją.

 

 

Augalų kompozicija, kurią vienija žalialapiai augalai bei vienodi vazonai. Balta spalva augalų užnugaryje paryškina jų spalvą bei formas. Šiuo atveju, pasirinktos trys spalvos: balta, ruda, žalia, kurios sukuria subtilų vaizdą.

Augalų kompozicija, kurią vienija žalialapiai augalai, atsikartojančios spalvos ne tik vazonuose, bet ir lentynose, kituose dekoro elementuose, grindjuostėse. Tobulas pavyzdys, kaip kompozicija neapsiriboja tik vazonu ar augalu.

Augalų kompozicija, kurią lydi skirtingi augalai bei skirtingų spalvų vazonai, bet sujungia ta pati vazonų forma, jų dekoro stilistika. Taip pat fonas, kuris sudaro sinchroną su vazonų spalva.

Augalų kompozicija, kurią vienija tokia pat vazonų faktūra ir įvairiaspalvės gėlės. Taip pat grubi ne tik vazonų faktūra, bet ir matoma dalis sienų, paryškinantį kontrastą tarp lengvų, romantiškų gėlių ir sunkios vazonų ir sienos faktūros.

Augalų kompozicija, kurioje vyrauja dvi žydinčių augalų spalvos ir skirtingų formų, faktūrų vazonai, bet derantys savo spalva. O kiti eksterjero elementais atsikartoja bendrame vaizde: rusvas durų kilimėlis, rusvi langų rėmai. Kiek toliau, kitoje erdvėje, matosi rusvas vazonas. Kartu sudėjus visas detales, išlaikomas kelių spalvų derinys visoje nuotraukoje.

Augalų kompozicija, kurią vienija svyrantys augalai bei nežydintys augalai. Šiame pavyzdyje nematyti vazonų, nes juos uždengia augalai. Puikus triukas suglausti daug gėlių viena šalia kitos ir taip galėsite naudoti bet kokius turimus vazonus, nepaisant jų spalvos ar formos, tik išlaikant panašų aukštį.

Nuotraukų pavyzdžiai iš Pinterest. tikimės, kad jums padėjo ar bent įkvėpė naujoms paieškoms.

Mūsų augalus ar vazonus galite įsigyti www.holitrees.lt

💚