Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Hovėjos priežiūra

Augalo priežiūra

Palmė hovėja (Howea forsteriana) yra populiarus dekoratyvinis augalas, kilęs iš Australijos. Tai vienas populiariausių interjero dizainerių pasirinkimų dekoruojant patalpas. Šis augalas įneš šiek tiek egzotikos į jūsų namus ar biurą ir tikrai sukurs jaukią atmosferą. Tačiau dera nepamiršti, jog palmė namus puoš tik tuo atveju, jei ją tinkamai prižiūrėsite.

 

Vieta: Šviesi, pusiau ūksminga vieta. Jei vieta per tamsi, liaujasi augti. Mėgsta šilumą. Idealu – 25°C laipsniai šilumos patalpoje.

 

Šviesa: Šiam augalai reikia daug dienos šviesos. Venkite tiesioginių saulės spindulių – šiam augalui tai nepatinka.

 

Laistymas: Šie augalai mėgsta drėgmę, bet nemėgsta užmirkimo. Todėl kaskart palieję nupilkite vandens perteklių nuo lėkštutės ar iš vazono. Laistykite reguliariai. 
Jei lapų galiukai ruduoja, vadinasi jiems trūksta drėgmės, yra per sausas patalpų oras arba augalas yra perlaistytas. Jei taip nutinka – pagalvokite kuris variantas labiau tinkamas jums ir stenkitės pasirūpinti labiau tinkamomis sąlygomis.

 

Vazonas: Rekomenduojame naudoti molinį ar kitos laidžios orui medžiagos vazoną. Augalo vazonas turi būti su drenažu, kad galėtų nutekėti vandens perteklius iš žemės, kitu atveju, augalo šaknys gali supūti ir augalas žus.

 

Persodinimas: Rekomenduojama persodinti pavasarį. Palmių šaknys labai jautrios, tad stenkitės nepažeisti. Persodinant naudokite palmių/fikusų specialias žemes (mišinį).

 

Tręšimas: Rekomenduojama aktyviuoju augimo periodu (kovo — rugsėjo mėnesiais) kas savaitę po truputį patręšti.  Bet vadovaukitės šiems augalams  skirtų trąšų rekomenduojamomis dozėmis.