Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Tvarus Kalėdinių dovanų pakavimas

Kalėdos neįsivaizduojamos be dovanų. Ruošiame dovanas namiškiams, draugams, kolegoms. Šiame maratone dažnai pradedame skubėti ir pamirštame, kad tai gali teikti malonumą. Taip pat griebiamės didžiuosiuose prekybcentriuose siūlomų dovanų pakavimo priemonių, kartais net ne itin gražių, vien tik tam, kad greičiau supakuotume. Jei šiais metais kiek sustotume ir pradėtume ruoštis anksčiau? Galbūt galėtume nušauti vienu šūviu net kelis zuikius: pakavimas taps malonumu, dovanos originalesnės, o ir galėsime pasirūpinti tvariais sprendimais.

Perpanaudokite turimas priemones arba pasigaminkite

Pamėginkite surasti visas įmanomas priemones namuose. Pavyzdžiui: jei perkate internetu ar parsinešate pirkinius iš parduotuvės popieriniuose maišuose – išsaugokite juos. Galėsite nukirpti reklamas ir turėsite puikų  pakavimo popierių. Galbūt turite dėžių nuo pirkinių, kuriuos užsisakėte internetu? Peržvelkite ar turite nuo praeitų metų likusio pakavimo popieriaus. Arba nuo dovanų, kurias patys gavote. Perpanaudokite. Dar galite naudoti žurnalus, laikraščius. Dekoravimui pasiruoškite iš anksto. Naudokite natūralias priemones. Prisirinkite miške kankorėžių, samanų, šakelių, gilių. Prisidžiovinkite smilgų ar kitų pievų žalumynų. Taip pat džiovinkite vaisių griežinėlius – apelsinai kvepia ir suteikia daugiau žaismingos spalvos! Naudokite cinamono lazdeles, anyžius. Galite dekoruoti nuotraukomis, iškarpomis.

FUROSHIKI dovanų pakavimo technika

Tai technika, atsiradusi Japonijoje, VIII a. vertingiems dalykams (muzikantų kostiumams, vienuolių budistų aprangai) supakuoti. Pagrindinis tikslas buvo apsaugoti vertybes ir jas pernešti. Tačiau tai buvo vadinama Tsutsumi. Furoshiki pavadinimas atsirado tarp XVII-XIX amžių, kai išpopuliarėjo viešosios pirtys. Furoshiki tuomet buvo naudojami kaip prausimosi reikmenų ir švarių rūbų maišai, o viešoje pirtyje tas pats audeklas buvo tiesiamas kaip vonios kilimėlis. Dabar populiarėjant ekologijos temai bei samoningėjant visuomenei, ši technika atgyja. Ją naudoti galima dovanų pakavimui. Tai audeklo surišimo būdas, kuris nesudėtingas. O pats audeklas jau gali būti dalis dovanos, nes galite surišti su rankšluostėliu, servetėle ir kitas gaminiu. Išpakavus dovaną, pakuotę gavėjau panaudos. Vadinasi, mes labai prisidėsime prie to, jog po Kalėdinio ryto dovanų pakavimo, šiukšlių bus kur kas mažiau. Išmėginkite šį būdą ir pasidalinkite su draugais, tai gali būti išties smagi dovanų pakavimo dalis!

Ši technika leidžia eksperimentuoti su priedais. Pasitelkite fantaziją. Štai keli pavyzdžiai dovanų, supakuotų naudojant audinį. Net jei nepavyks furoshiki technika, įsukite taip, kaip jums norisi, kaip patinka. Dovana bus unikali ir originali.

Tikimės, kad jus įkvėpėme ir rasite laiko ramiam ir jaukiam pakavimui. Labai lauksime jūsų pasidalinimų kaip jums sekasi. Žymėkite mus dalindamiesi šia technika FB ar IG. O jei pritrūksite priedų pakavimui, įsigykite su nemokamu pristatymu Lietuvoje mūsų el. parduotuvėje, skiltyje “priedai”.