Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Peperomijos priežiūra

Medelio priežiūra

Peperomija (Peperomia hope) – kambarinis svyrantis augalas, nereikalaujantis didelės priežiūros. Puikiai tinka papuošti lentynas ar laiptus.

 

Vieta: Geriausiai auga tamsesnėje aplinkoje, esant vidutiniam ar silpnam apšvietimui. Nepatinka sausas oras, tačiau gerai auga vėsesnėje aplinkoje. Svarbu patalpose užtikrinti oro cirkuliaciją, kad augalas galėtų garinti vandenį.

 

Šviesa: Mėgsta vidutinę arba silpną apšvietimą. Laikyti atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, nes gali nublukti lapai. Puikiai tinka dienos šviesa.

 

Laistymas: Sparčiojo augimo metu (pavasarį, vasarą) stenkitės dirvožemį išlaikyt visuomet drėgną. Neperlaistyti. Rudenį ir žiemą augalo neliekite, kol neišdžius dirvožemis. Liekite reguliariai kas 7-10 dienų. Palieję medelį, leiskite nubėgti vandens pertekliui.

 

Vazonas: Rekomenduojame naudoti molinį ar kitos laidžios orui medžiagos vazoną.  Augalo vazonas turi būti su drenažu, kad galėtų nutekėti vandens perteklius iš žemės, kitu atveju, augalo šaknys gali supūti ir augalas žus.

 

Persodinimas: Galima persodinti pavasarį (kovo mėn.) į didesnės talpos vazoną, svarbu ne per didelį, nes šaknys nemėgsta turėti daug vietos. Kad lengviau galėtų pasišalinti vandens perteklius ir nešvarumai, į dugną galite įdėti nedidelių akmenėlių (2-3 cm dydžio). Persodinant naudokite greitai nusausinančią šarminį dirvožemį (mišinį su durpėmis ir perlitu).

 

Genėjimas: Pastebėjus, kad augalo šakelės per ilgos ar lapeliai ties šaknimis yra per dideli, galima apgenėti, šakeles ar lapelius nupjaunant.

 

Tręšimas: Galima tręši (pavasarį, vasarą) subalansuotomis kambarinėms gėlėms skirtomis trąšomis, kas dvi savaites, tokiomis dozėmis, kurios nurodytos trąšų instrukcijoje.