Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Sansevjera – nepretenzingas, stilingas augalas

Sansevjera – nepretenzingas ir stilingas kambarinis augalas: kaip tinkamai jį prižiūrėti?

 

Sansevjera yra paprastai žinoma kaip “snake plant” ir yra vienas iš populiariausių kambarinių augalų dėl savo mažų reikalavimų ir unikalios išvaizdos. Šių augalų veislės skiriasi savo lapų spalva ir dydžiu, tačiau pagrindinė priežiūra jiems yra panaši. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius sansevjeros augimo ir priežiūros aspektus.

 

Priežiūra: Žemės derlingumas: Sansevjerai nereikia ypatingo dirvožemio, o tai reiškia, kad jas galima auginti įvairiose dirvožemio sudėtyse. Tačiau geriausiai joms tinka smėlio ir durpių mišinys.

 

Vanduo: Šie augalai gali išgyventi ilgą laiką be laistymo, tačiaul svarbu užtikrinti, kad dirvožemis nebūtų visiškai išdžiūvęs tarp laistymų. Kai reikia laistyti, užtikrinkite, kad nebūtų vandens pertekliaus, nes tai gali sukelti šaknų puvinį.

 

Apšvietimas: Sansevjeros gali augti tiek tiesioginėje, tiek netiesioginėje saulės šviesoje. Tačiau tamsesnėse vietose augalai gali prarasti savo spalvą ir formą.

 

Oro drėgmė: Šie augalai nereikalauja aukštos oro drėgmės, tačiau nepamirškite arts nuo arto palieti.

 

Temperatūra: Sansevjeros yra gana atsparios temperatūros svyravimams ir gali augti tiek šiltose, tiek vėsesnėse sąlygose. Tačiau geriausiai joms tinka 18-27°C temperatūra.

 

Trąšos: Sansevjeros nereikalauja dažno trąšų naudojimo. Pakanka kartą per mėnesį trąšų pridėti į laistymo vandenį, kad suteiktumėte jiems reikiamų maistinių medžiagų.

 

Augimas:Sansevjeros yra lėtai augančios, tačiau jų augimo greitis priklauso nuo šviesos ir drėgmės kiekio. Jos gali būti dauginamos per dalijimąsi.