Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Laimo medelio priežiūra

Vieta: Medelį namuose ar biure rekomenduojame statyti netoli lango. Reikia daug šviesos ir saulės. Vasarą galima augalą išnešti į lauką, terasą ar balkoną. Žiemos metu reikėtų išnešti į vėsesnę aplinką (~10°C), bet nepaslėpkite nuo šviesos. Augalas gali neišgyventi jei patalpoje bus per šilta žiemos metu. Jei statysite ant šildomų grindų – jį būtina pakelti nuo žemės. Tam naudokite specialias pakylas augalams ar kt.

 

Šviesa: Neturi didelių reikalavimų, tačiau jiems patinka šviesa ir saulė, tik reikėtų nepersistengti ir nestatyti ant tiesioginių saulės spindulių. Kas kart paliejus, medelį pasukite prieš langą, kad galėtų tolygiai augti.

 

Laistymas: Svarbu medelį lieti reguliariai, kas kelias dienas. Geriausia patikrinti ar augalui reikia drėgmės, įbesti pirštus į žemę. Jei žemė drėgna, neliekite dar porą dienų. Vasaros metu, esant kaitriems orams, rekomenduojame augalą purkšti vandeniu, kad geriau pasisavintų drėgmę, bei patį vazonėlį įmerkti į vandenį, kad sudrėktų šaknų sistema. 

 

Vazonas: Rekomenduojame naudoti molinį ar kitos laidžios orui medžiagos vazoną. Augalo vazonas turi būti su drenažu, kad galėtų nutekėti vandens perteklius iš žemės, kitu atveju, augalo šaknys gali supūti ir augalas žus.

 

Persodinimas: Galima persodinti kas 2-3 metus, pavasarį. Svarbu pasirinkti tinkamo dydžio vazoną, ne per didelį. Į žemes galima įmaišyti kalkakmenio akmenukų. Tinka citrinmedžiams skirti substrato mišiniai. 

 

Genėjimas: Jei norite, kad augalas augtų kompaktiškesnis, reiktų apgenėti paaugusius ūglius ir formuoti norimą lają.

 

Trąšos: Reikia dažnai tręšti specialiomis citrinmedžiams skirtoms trąšomis- bent porą kartų per mėnesį, visais metų laikais. Tręškite tokiomis dozėmis, kurios nurodytos trąšų instrukcijoje.