Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Baziliko priežiūra

Bazilikas (Ocimum basilicum ‘Magic Mountain’) – dekoratyvinis, suformuotas ant stiebo, ypatingais violetiniais lapeliais ir žiedais. Skleidžia malonų kvapą. Šiltuoju metų laiku galima laikyti terasoje ar balkone. Kad išliktų lapelių ryški violetinė spalva – auginkite medelį šviesioje vietoje, kitaip lapeliai pažaliuos.

 

Vieta: Bazilikas geriausiai auga prie rytinės ir vakarinės pusės langų. Jei augalą  statysite ant šildomų grindų – jį būtina pakelti nuo žemės. Tam naudokite specialias pakylas augalams ar kt.


Šviesa: Bazilikas mėgsta šviesą. Negaudamas pakankamai šviesos, augalo lapeliai nužaliuos. Vasaros metu saugokite nuo tiesioginės saulės.


Laistymas: Svarbu laistyti reguliariai. Geriausia patikrinti ar augalui reikia drėgmės, įbesti pirštus į žemę. Palieję medelį, leiskite nubėgti vandens pertekliui. Neleiskite dirvožemiui visiškai išdžiūti, nes gali pradėti geltonuoti apatiniai lapai. Vasaros metu, esant kaitriems orams, rekomenduojame augalą purkšti vandeniu, kad geriau pasisavintų drėgmę. Jei vasarą laikysite lauke, atminkite, kad dirvožemis išdžiūsta greičiau, tad reikia lieti dažniau.

 

Vazonas: Rekomenduojame naudoti molinį ar kitos laidžios orui medžiagos vazoną.  Augalo vazonas turi būti su drenažu, kad galėtų nutekėti vandens perteklius iš žemės, kitu atveju, augalo šaknys gali supūti ir augalas žus. 

 

Persodinimas: Persodinti reikėtų kai šaknys nebetelpa vazone. Maždaug kas 2-3 metus. Tinka paprasti mišiniai – lapinės, velėninės, kompostinės, durpinės žemės ir smėlio mišinys. Kad lengviau galėtų pasišalinti vandens perteklius ir nešvarumai, į dugną galite įdėti nedidelių akmenėlių (2-3 cm dydžio). 

 

Tręšimas: Rekomenduojame tręšti universaliomis, vandenyje tirpiomis trąšomis. Tręšti aktyviuoju augimo periodu tokiomis dozėmis, kurios nurodytos trąšų instrukcijoje.