Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Eglutės priežiūra namuose ar biure

Eglutės priežiūra. Kalėdos neatsiejamos nuo kalėdinės eglutės. Dar smagiau kai ji išgyvena namuose visą šventinį laikotarpį. Štai keli patarimai ką vertėtų daryti, kad eglutė kuo ilgiau žaliuotų.

Visų pirmą atminkite, kad eglutė gyvas augalas ir jei neskirsite jai dėmesio – ji tiesiog nudžius. Nepaisant ar ji vazone auginta ar įsodinta.
Su kiekviena mūsų įsigyta eglute gausite ir trumpą priežiūros rekomendaciją. Šiame aprašyme rasite išsamesnę informaciją.

 

1. Jei eglutę parsinešėte ar jums ją pristatė ir lauke neigiama temperatūra, būtinai jai leiskite apsiprasti prie pokyčių. Palaikykite eglutę balkone, laiptinėje, garaže bent 24 valandas, kad atnešus staiga į šilumą ji nežūtų.
2.Vos tik gavę eglutę, nuimkite tinklą, šakos išsiskleis natūraliai, nes transportavimo metu jos buvo suspaustos, tam kad saugiai jums ją pristatytų.
3. Jei gavote eglutę ir ji pasvirusi, nepergyvenkite. Kadangi ji tik šviežiai įsodinta – žemės dar purios ir transportuojant galėjo pasvirti. Ką jums reikia padaryti?
– Laikykite tvirtai viena ranka už kamieno, kita – laikykite vazoną ir lenkite priešinga pasvirimo kryptimi.
– Kai matysite, kad ji jau tiesi, prispauskite tvirtai žemes rankomis.
4. Atriškite drobinį maišą, po eglutės vazonu pastatykite lėkštutę ar padėkliuką ir drobinį maišą vėl uždėkite neužrišant, kad lengvai galėtumėte palieti eglutę. Jei norite, galite įdėti eglutę į norimą dekoratyvinį vazoną. Mūsų visos eglutės atkeliauja su drenažiniais vazonais (su skylutėmis). Eglutę būtina lieti kasdien. Įprastai užtenka bent po gerą stiklinę per dieną. Jei patikrinus ranka žemė itin drėgna, tuomet nepilkite. Jei perliesite – eglutė tiesiog supus.
5. Taip pat eglutę reikėtų drėkinti purškiant vandeniu. Svarbu prisiminti, jog jei turite lemputes, kurioms reikalinga elektra, išjunkite iš rozetės ir tik tuomet purškite.
6. Eglutei kaip ir bet kokiam kitam augalui reikalingas grynas oras, pravėdinkite patalpas kaip įmanoma dažniau.
7. Nestatykite eglutės ant šildomų grindų. Pakelkite ant stovo, kėdutės ar bent įdėkite į vazoną, storesniu pagrindu.
8. Nestatykite eglutės prie židinio, radiatoriaus, šildytuvo ar kitų skleidžiančių šilumą įrenginių.

 

Tam, kad eglutė neprabustų iš žiemos miego ir galėtų saugiau grįžti į lauką, geriausia namuose ją laikyti ne ilgiau 2 savaičių. Laikant eglutę ilgiau, ji pradės skleisti pumpurus ir išnešus į lauką ji tuoj pat nušals. Jei jau eglutė užsibuvo ir pradėjo žaliuoti – laikykite ją iki pavasario garaže, balkone ar kitoje patalpoje, kuri yra apsaugota nuo didelių šalčių iki pavasario.

 

Eglutė – gyvas augalas ir kartais net labai atidžiai laikantis instrukcijų kažkodėl ima berti spyglius. Turėkite omenyje, jog kiekvienuose namuose yra skirtinga drėgmė, oro sausumas, skirtingose vietose laikoma, todėl instrukcija yra rekomendacinio pobūdžio, tad turite stebėti būtent savo eglutę ir pajusti ko jai labiausiai reikia – daugiau drėgmės, ar atvirkščiai – bent keletą dienų nelieti.

Išsirinkite eglutę čia: https://holitrees.lt/eglutes/