Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Kalėdinių vainikų idėjos. Pasigaminkime patys!

Advento vainikas yra apskritimo formos, reiškiančios negęstančią saulę ir jos metinį ciklą. Paprastai vainikas yra horizontalus, visžalis su keturiomis žvakėmis, kartais su penkta balta žvake centre.

Advento vainikas pirmą kartą buvo nupintas XXI a. Hamburge. XX a. pradžioje iš liuteronų šį paprotį perėmė vokiečių katalikai. 1920-1930 m. paplito JAV, pirmiausia tarp vokiečių imigrantų. Vėliau pasaulyje advento vainiką išpopuliarino popiežius Jonas Paulius II. Advento vainikas iš germaniškų kraštų pirmiausiai buvo paplitęs Mažojoje Lietuvoje, Klaipėdos krašte. Lietuvininkų vainikai buvo mažiau puošnūs, nupinti iš karklų vytelių. Iš vytelių pasigamintas ratas buvo apsukamas jaunomis eglišakėmis, pridedant rūtų šakelių, kankorėžių, samanų, džiovintų vaisių, viduje pastatant keturias žvakes. Klaipėdos krašto advento vainike žvakės nebuvo statomos visos kartu, bet kas sekmadienį įstatant ir uždegant po vieną žvakę. /…/ (Vikipedija)

Dabar mes turime galimybę rinktis, kaip atrodys mūsų vainikai. Gausus priemonių bei priedų pasirinkimas skatina kūrybiškumą, galime daugiau eksperimentuoti. Derinti prie namų interjero.

Vainikai gali būti kuklesni arba masyvūs ir ryškūs. Su žvakėm arba jų. Žvakes galite keisti lemputėmis.

Vainikai gali kabėti ant jūsų lauko durų, puošti jūsų stalą, komodas ar spinteles. Pamėginkite kažką naujo. Galbūt šiais metais tai nauja forma? Spalva? O galbūt tiesiog nauja patirtis, gaminant su visa šeima tą vienintelį,  jūsų visų bendrą vainiką? Stebuklai slypi detalėse ir patyrimuose.

Ir visai smagu, jei vainikas priverčia nusišypsoti! Kartais reikia tiesiog atsitraukti nuo kasdienybės ir leisti sau pakvailioti.

Tikimės, kad atradote tai, kas galėtų pagelbėti jums sugalvoti kokios šiais metais bus JŪSŲ KALĖDOS.

 

Jei pritrūktumėte priedų, juos galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje.

 

 

Nuotraukos: Pinterest