Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

2020 Kalėdinio dekoro ir interjero tendencijos

Kiekvieni metai – naujų paieškų, idėjų ir kūrybiškumo treniruotė. Galvojame, svarstome kaip puošti eglutes, namus, stalą. Šiais metais peržvelgėme būsimas tendencijas, kurios nesiskiria vienu aspektu: šventės turi būti jaukios! Gausybė variacijų, erdvės vaizduotei ir pasirinkimams siūlo šių metų Kalėdų mados. Keleri metai iš eilės dedikuoti skandinaviškam paprastumui, tyrumui ir rafinuotumui – neblėsta. Tai šių metų kryptis puošiant namus, kuri gausi pasirinkimų ir spalvų.

Didžiausias dėmesys – tvarumui

Vis sparčiai didėjant žmonių sąmoningumui neapleidžia didžiausia tendencija, kuri leidžia mėgautis gamta, natūralumu. Namus galite puošti miško gėrybėmis, kuriant savo dekoracijas ar įsigyjant jau pagamintas. Štai keli šių metų tendencijų pavyzdžiai vaizduotei pakurstyti:

2020 Kalėdinių spalvų paletės karalienė – prigesinta mėlyna (naval blue)

 

Toliau seka – vyšninė, pilka, ruda, miško žalia (samaninė).

Šiemet mėlynos atspalviai šiltesni, gilesni, labiau primena dangaus spalvą. Sherwin-Williams dažų gamintojai, viena didžiausių kompanijų pasaulyje ir diktuojanti spalvų gamas interjeruose, pabrėžia, jog šiemet dominuos Naval blue. Kuo skiriasi navy blue nuo naval blue?

Tonu žemesnė, prigesinta, žemiška ir šilta. Jie teigia, jog būti arčiau gamtos reiškia nebūtinai žalią spalvą, šįkart spalvos tyrumas turi priminti vakarinį dangų.
Kiti gamintojai, interjero dizaineriai taip pat tıkına, kad mėlyna, viena svarbiausių, tačiau spalvų variacijų galima atrasti ir daugiau.

Pilka ir jos atspalviai tiems, kurie visada nori būti priekyje. Tai 2021 Kalėdų spalva

 

Pilka turi galybę atspalvių ir buvo nepelnytai pamiršta. Kartu su pilka ateina ir natūralios spalvos faktūros: kailis, linas, drobė, medvilnė ir t.t. Faktūras bei dekoracijas derinkite su pilkšvo velveto pagalvėlėmis, kaspinėliais ir kitais elementais.