Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku

Eglučių sodinukų užsakymas 2022 pavasario sezonui

2022 PAVASARIO SODINUKŲ PREKYBĄ BAIGĖME.
2022 RUDENS PREKYBĄ PRADĖSIME RUGPJŪČIO MĖNESĮ.

Spygliuočių sodinukai kruopščiai atrinkti mūsų specialistų, kurie turi didelę darbinę praktiką. Sodinukai atkeliauja iš didžiausių medelynų Europoje, kuriuose taikomi tik aukščiausi auginimo standartai.

 

– Paprastoji eglutė (Picea abies) – tradicinis, žalios spalvos spygliuotas medis. Medis užaugantis 30-40 metrų aukščio, kūgiškos formos laja. Augantys atviroje vietoje medžiai šakoti iki žemės. Spygliai tamsiai žali, 15-20 mm ilgio, 2 mm pločio, kietoki, tvirti, aštriai nusmailėję, dygūs. Kankorėžius eglė brandina tik sulaukusi 30 ar daugiau metų, o gausūs būna kas 3-5 metus. Žievė pilkai ar rausvai ruda, o apie 40-tuosius metus suskeldėja plokštelėmis, dažnai skrituliškais besilupančiais kraštais.
Eglė vidutiniškai reikli aplinkos sąlygoms. Geriausiai auga vidutinio derlingumo, šiek tiek drėgnojoje molio, priemolio ar priesmėlio dirvoje. Gerai pakenčia ūksmę, tačiau neatspari oro taršai, tad netinkama auginti kaip miesto medį.

Sodinukas 4 metų (2+2) su atvira šaknų sistema, 40-60 cm aukščio.

 

 

– Paprastoji pušelė (Picea abies) – vienas iš labiausiai paplitusių spygliuočių pasaulyje. Mėgsta šviesias vietas, pakenčia įvairias klimatines sąlygas. Auga įvairiuose dirvožemiuose, tačiau labiausiai mėgsta jaurinius smėlio dirvožemius ir kalvotą reljefą. Bet retai pasitaiko žemumose, kuriose vyrauja derlingi dirvožemiai.

Sodinukas 2 metų su atvira šaknų sistema, ~15-20 cm aukščio.

 

– Europinis maumedis (Larix decidua) – tai vidutinio stambumo ar stambūs, netaisyklingo šakojimosi, su retoka laja medžiai. Spygliai minkšti, švelnūs, rudenį nukrinta. Maumedžiai greitai auga, šviesamėgiai, atsparūs šalnoms ir žiemos šalčiams. Turėdami ilgas ir gilias šaknis, jie atsparūs ir vėjavartai. Geriausiai auga derlinguose, pakankamai drėgnuose, bet pralaidžiuose dirvožemiuose.

Pavasario sezonui maumedžių neturime.

 

Peržiūrėti asortimentą ir užsisakyti galite čia: holitrees.lt/sodinukai
Jei turite papildomų klausimų, susisiekite su mumis labas@holitrees.lt arba telefonu +37067645468