Svetainės veikimui pagerinti naudojame slapukus (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs sutinkate dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie jų naudojimą skaitykite čia.

Sutinku
  • Pradžia
  • Eglučių priežiūra
  • Ką daryti jei norite turėti gyvą eglutę namuose ir turite šildomas grindis ir/arba kondicionierių/šildytuvą, o oras itin sausas?

Ką daryti jei norite turėti gyvą eglutę namuose ir turite šildomas grindis ir/arba kondicionierių/šildytuvą, o oras itin sausas?

Mūsų eglutės atkeliauja tiesiai iš mūsų ar parnerių medelyno, todėl iki išsiuntimo jos visos laukia Jūsų, geriausiomis sąlygomis. Po užsakymo įvykdymo – jūs jų šeimininkai ir tik jūs galite pasirūpinti tuo, kad jos sulauktų švenčių gražios.

 

Pirmiausia, turėkite omenyje, kad eglutė – GYVAS AUGALAS ir yra jautrus temperatūrų pokyčiams, sausam orui.

 

1. Nuspręskite kokią eglutę pirksite: vazoninę ar kirstinę. Dirbtinė eglutė mažiausiai geras pasirinkimas, jei esate sąmoningas ir jums rūpi ne tik šventė, bet ir pasaulis.

 

2. Jei galvojate apie vazoninę, galite jau įsigyti su pristatymu gruodžio pradžioje. Jei kirstinė – dvi savaitės iki švenčių – pats tas, jei rūpinsitės tinkamai.

 

3. Tuomet pagalvokite kokią rūšį pasirinksite:

– Paprastoji, tai pati trapiausia, lepiausia ir namų sąlygomis spyglius numeta greičiausiai. Nors jos kvapas, tikrai nepakeičiamas! Jei rinksitės kirstinę, rekomenduojame ją namuose pasistatyti ne anksčiau nei savaitę ar dvi iki Kalėdų, kitu atveju spyglius ji tikrai jau bus nubarsčius iki didžiųjų švenčių…

 

– Serbinė, tai mėgstantiems skandinaviškas Kalėdas, nes jos forma ir spalva subtili, neperdėtai tanki. Labiausiai primena pušaitę, spyglių apačia melsva. Tai yra eglutė, kuri daugelyje šalių saugoma raudonojoje knygoje, todėl jei išsaugosite iki pavasario, turėsite išskirtinį medelį, kurį galėsite pasisodinti ir prisidėti prie jos populiacijos.

 

– Sidabrinė, tai labiausiai mėgstama lietuvių dėl sidabrinės spalvos ir tankumo. Tradicinis pasirinkimas jei nenorite stipraus eglės kvapo namuose. Kiek atsparesnė, nei paprastoji, namų orui. Tanki ir jos nemėgsta naminiai gyvūnai. Būsite tikri, kad jūsų šunelis ar katinas nenugrauš.

 

– Baltoji, tai siauresnė nei sidabrinė, labiau primena tujos formą. Tinka tiems, kurie turi ribotą vietą eglutei. Tai yra antra, pagal populiarumą perkama eglutė mūsų parduotuvėje.

 

– Kėnis, tai tankus, minkštais spygliais, todėl jei turite mažų vaikų, galėsite būti ramūs, kad neįsidurs. Kvepia nestipriai. Itin daug drėgmės reikalaujantis medis, nes atkeliauja iš drėgno klimato. Mažiausiai meta spyglių, net jei pamiršit palieti ar purkšti vandeniu, tai blogiausia kas nutiks, jis sudžius kartu su spygliukais ant šakų. Jie tiesiog sumedėja.

 

– Mini baltoji eglutė, tai mūsų parduotuvėje vieni mažiausių medelių vazone tiems, kas vietos neturi, o nori TIKRŲ Kalėdų. Tujos formos, mažais spygliukais.

 

4. Įsigijus medelį, jo NEGALIMA tuoj pat nešti į kambarį, reikia parai palikti pereinamoje temperatūroje. Pvz. vėsioje laiptinėje, balkone, garaže ar rūsyje. Leiskite jam adaptuotis.

 

5. Jei turite šildomas grindis, būtinai pakelkite nuo jų. Tam puikiai tiks kėdutė ar kitas neaukštas baldas. Pažvelkite į tai kūrybiškai ir tikrai surasite sprendimą. Mūsų klientai dalinosi puikiomis foto kur eglutė pakelta ant rogučių! Atrodo itin dekoratyviai ir žiemiškai. Kitu atveju, eglutės vanduo tiesiog nuolat “virs” ir didelė tikimybė, kad nesulauks švenčių.

 

6. Pasirinkite vietą, kuri yra toliau nuo šilumos šaltinių. Tokių kaip židinys, radiatorius ar šildytuvas.

 

7. Po eglutės vazonu pastatykite lėkštutę ar įdėkite į  sandarų vazoną, krepšį, nes mūsų visų eglučių vazonai yra drenažiniai. Su nubėgimu vandeniui, kad eglutės šaknys galėtų kvėpuoti. Kasdien liekite po stiklinę vandens. Neperliekite, nes medelis tiesiog supus.

 

8. Drėkinkite purkšdami kasdien vandenį. Labiausiai to reikia kėniui, bet ir kitos eglutės tai labai mėgsta.

 

9. Na, o tiems, kas nežino ar galės tinkamai rūpintis, bet vis tiek nori gyvos eglutės: pasirinkite kuo vėlesnę pristatymo datą, arba kelias dienas prieš Kalėdas, tada tikrai nebus nusivylimo. Bet neatidėkite pirkimo paskutinei savaitei, nes rūšių ir dydžių pasirinkimo tokio didelio nebeliks.

Tam, kad eglutė neprabustų iš žiemos miego ir galėtų saugiau grįžti į lauką, geriausia namuose ją laikyti ne ilgiau 3 savaičių. Laikant eglutę ilgiau, ji pradės skleisti pumpurus ir išnešus į lauką ji tuoj pat nušals. Jei jau eglutė užsibuvo ir pradėjo žaliuoti – laikykite ją iki pavasario garaže, balkone ar kitoje patalpoje, kuri yra apsaugota nuo didelių šalčių iki pavasario.

 

Eglutė – gyvas augalas ir kartais net labai atidžiai laikantis instrukcijų kažkodėl ima berti spyglius. Turėkite omenyje, jog kiekvienuose namuose yra skirtinga drėgmė, oro sausumas, skirtingose vietose laikoma, todėl instrukcija yra rekomendacinio pobūdžio, tad turite stebėti būtent savo eglutę ir pajusti ko jai labiausiai reikia – daugiau drėgmės, ar atvirkščiai – bent keletą dienų nelieti.

Išsirinkite eglutę čia: https://holitrees.lt/eglutes/